29 Ocak 2013 Salı

HALİL SEZAİ'DEN SONRA BİR DE AYDA'DAN DİNLEYİN İSYAN

Halil Sezai İSYAN şarkısıyla yüreğime dokundu, şarkıyı zaten çok severek dinliyordum ama İNCİR REÇELİ filmiyle çok daha anlamlı, çok daha güzel, derin ve isyan dolu geliyordu şarkı bana.

Dün akşam, biri gelip dese ki; "Halil Sezai'den dinlediğim bir şarkıyı, başkası söyleyecek ve sen daha çok etkileneceksin", bunu kim söylese "hadi oradan" derim. Çünkü benim ilklerim vazgeçilmezdir. Ben o şarkıyı Halil Sezai'den dinlediysem ondan başkası beni etkileyemez, bu ön yargım dün akşam Türkiye'nin muhteşem sesini arayan yarışma programındaki Ayda ile son buldu. Ayda yüreğimi aldı üzerine bastı, bastı, tepindi hırsını alamadı o şarkıyla paramparça yaptı.

O nasıl bir ses, o nasıl bir duygu. Hadi sen söylerken yaşadın da bizden ne istedin. Beş kişi dinliyoruz kızı, beşimizde mi aynı derecede etkileniriz. Hepimizin tüylerini diken diken etti. Sen isyan deme, Türkiye ayağa kalkar seninle başlar,tüm aldatılışlara, tüm terkedilişlere, tüm görmezden gelmelere İSYANA..

Bayıldım, bayıldım ve paylaşmadan duramadım. Sevgiyle kalın...

http://www.youtube.com/watch?v=9-9bIiYMLSQ

6 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Ayda'ya mı diyorsun :) Sen bendeki etkisine bak, bu yayından sonra bir de şiir çıktı... At kendini desen atarım.. O kadar fena yani...

      Sil
  2. Yaa süperdi ya tüylerim diken diken oldu desem yeridir.. mükemmeldi!! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dondurma Delisi; Bıraktığı etkiyi, bir tek ben de bırakmamış. Şimdi doğru bir paylaşım olduğuna daha da inandım... :))

      Sil
  3. Koca bir isyan var yürekte, ne kopabiliyor bağrından, ne dile geliyor.Anlat desen anlatamam, öyle şekilsiz şemalsiz, öyle tarifi yok. Öylesine geçirdiğin günlerde kocadı, bir gece vakti geldi canını acıttı. Diri diri gömdün her seferinde derinlere...Daha da kök saldığını bilemedin oralarda..Ruhun azaplı yollarında umut suyunla besledin hem de..Sen görmezden geldikçe, o yüzsüzce selamını esirgemedi.O bir isyandı, Sığındığınla arandaydı; kimse bilmedi ama gecenin bir vaktinde tek yoldaşındı, sözüm ona öyle vefakardı(!)....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edam kimse seni isyan ettiren, ya koş sarıl ona ya da bırak o kendi, sen kendi yoluna..

      Sevgilerimle canım arkadaşım :)

      Sil