28 Kasım 2013 Perşembe

AÇLIK OYUNLARI ATEŞİ YAKALAMAK


Suzanne Collins'in kaleme aldığı üç kitabın ikincisi olan Ateşi Yakalamak'ta 22.11.2013'de gösterime girdi. Romanlarını okurken karakterler gözünüzde nasıl canlanıyorsa, filmin yönetmeni bunu beyaz perdeye aynı başarıyla yansıtmış.

Katniss Everdeen ilk filmde kardeşi'nin yerine gönüllü olup ve 74. Açlık Oyunlarına aynı mıntıkadan olan Peeta ile birlikte katılıp, muhteşem bir finalle 73 oyundur süregelen düzeni bozup ilk kez aynı mıntıkadan iki kişinin kazanmasını sağlamış ve bundan sonraki hayatlarını Galipler Köyün'de sorunsuz olarak yaşamayı garantilemiştir.

Önlerinde Galipler Turu vardır. Peeta ve Katniss 12 mıntıkayı gezerken ayaklanmanın başladığına şahit olurlar. Bunu bir tehdit olarak gören Başkan Snow 25 yılda bir yapılan Çeyrek Final Oyunlarında kural değişikliğine giderek 75. Açlık Oyunlarına geçmiş yılların galiplerinden bir kadın ve bir erkeğin katılmasına karar verip bunu açıklar.

Galibiyetin tadını henüz varmamış olan Katniss ve Petaa kendilerini yeniden açlık oyunlarında bulurlar ve hayatta kalabilmek için yeni bir mücadeleye başlarlar.

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran Açlık Oyunları serisinin ikinci filminde kadroda yine Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth, Josh Hutcherson ve Woody Harrelson yer alırken yönetmen koltuğunda bu sefer ilk filmden farklı olarak Francis Lawrence oturuyor.

  

İnanılmaz bir görsel şölen ve Suzanna Collins'in muhteşem kurgusuna şahit olacağınız bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

pehito

12 yorum:

  1. Ya bu cumartesi gidelim dedim kimse beğenmemiş dediler , bari kendim gideyim başka bir zaman ki ben serinin ilk filminede bayılmıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayattan Payetler

      Ben çok sevdim filmi. Birincisinden daha güzel bile diyebilirim :) Hele bir de hakkı verilip üç boyutlu çekilseydi hop oturup hop kalkardık izlerken.
      Filmi akşam üzeri izledik, gece yarısı olduğunda hala şunu söylüyorduk "Ya ama çok güzeldi fiiiiilm :)"
      :)
      Birincisini sevdiysen bunu mutlaka izle derim ben..
      :)

      Sil
  2. heyoooooo sevindim sinemaya gitmeneee.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone

      Bu iki haftayı kardeşimin yanında geçirdim ama ruhuma iyi gelen ne varsa yapmayı ihmal etmedim. Sinemaya gitmek de bunlardan biri :)

      Sil
    2. :) iyi olmuş iştee.

      Sil
    3. deeptone

      Evet iyi oldu iştee.
      :)

      Sil
  3. Heyecanla beklediğim film :) Ama şu da bi gerçek ki kitabı kadar heyecan vermemişti ilk filmi bana. Olsun ben yine de bunu kitabını okurken ki gibi heyecanla izleyeceğim ilk fırsatta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Tadında

      Ben çok beğendim, çok çok çok..
      :)

      Sil
  4. Ya pe hito, ben ilkini niye beğenmedim. Kurgu falan efektler... hiç beklediğim gibi değildi. Bu 2. si dediğine göre ilkine göre daha sağlam duruyor, ama sanırım kitabı kadar etkileyici olmamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serkan Aydemir

      Ben kitapta ne okuduysam bu filmde aynısını buldum.İlkinden daha başarılı olmuş bence.
      Mesela Ejderha Dövmeli Kız'da bunu yaşayamadım ve filminden hiç hoşlanmadım.
      Film çok iyiydi hem de çok :)

      Sil
  5. Romalarının hepsini okudum ve şimdi zurnanın zart zurt zırt dediği eyre geldik bu köye aman bu şehre bir sene sonra nacak gelir bu fiiilm :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem

      Hatırlıyorum o kitapları günümüzle bağdaştıran çok da güzel bir yazı yazmıştın.
      :)
      Karadeniz de bir yerdeydin değil mi, olsun canım dvd'sini alıp izlersin.
      Kaçırdığın bir film olsun.
      Sevgilerimle
      :)

      Sil