9 Ekim 2013 Çarşamba

ALT KİMLİK-ÜST KİMLİK

Dün gece kanallar arasında gezinirken NTV'de bir mola verdim.

Faruk Mercan isimli bir şahsın "Andımızın kaldırılmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz" sorusuna verdiği yanıt tüyler ürperticiydi. Kelimesi kelimesine olmasa da şunları söyledi; "Ben andımızın bir çocuğun ruhunda bir yer edindiğini düşünmüyorum. Ben okudum ve hiç etkilenmedim. Biz doğuya ziyaretlerde bulunuyoruz ve oradaki Kürt'ler bu durumdan çok rahatsız. O insanlar andımızı okumak istemiyorlar. Ben Ne Mutlu Türk'üm Diyene cümlesinin bir getirisinin olduğunu düşünmüyorum. Eğer andımızın kaldırılması Kürt Meselesi ve terör için bir çözüm olacaksa neden kaldırılmasın" deyip cümlesine şöyle devam etti. "Kaldırılmasının ne zararı var ona bakılmalı ve sonra bizim için ne faydası var, getirisi ne olacak, bir de ona bakılmalı" diye ekledi.

Önce Faruk Mercan kimdir, bu soru geldi aklıma. Biraz araştırma yapınca Ağrılı olduğu. Kendisi için "melezim ama ben, bu ülkede insanlar Kürt olduklarını rahatça ifade edebilirlerse, çok daha rahat yaşarız diye umut ediyorum" kaynak dediğini öğrendimAyrıca Fethullah Gülen sempatizanı olduğunu ve çıkardığı bir kaç kitaba ek olarak son kitabını da Fethullah Gülen hakkında yazdığını öğrendim. Kimine göre iyi gazeteci kimine göre; özgür iradesini kullanamayan, sürekli kendini birilerine beğendirme gayreti içinde olan bir kişinin gazeteciliğin yanından bile geçemeyeceği bir kişilik.

Asıl konu şu, Faruk Mercan zihniyetinde bir çok insanın ülkemizde var olması. Birinci sorum şu? KÜRT MESELESİ NEDİR?? Neden mesele haline getirilmiştir. Mesele diye bahsedilen şey ülkemizde azınlık olarak bulunan bir topluluğun sesini duyurma gayreti midir?? Şunu söylemek istiyorum. Ülkemizde Çerkez'i, Rum'u, Laz'ı, Gürcü'sü olmak üzere bir çok alt kimlikte insan topluluğu bulunmaktadır.

Alt kimlik nedir? Türkiye sınırlarına girmeden önce, burada vatandaşlık hakkı, TC numarası ve kimliği almadan önce sahip olduğumuz kimlik.
Kimlik nedir? Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına girdikten sonra, TC numarasını aldıktan sonra, bu güzel ülkede seçme seçilme, kamuda çalışma ve sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkına sahip olduktan sonra; övünerek, gururla ve tüm ahlaklı insanların yapacağı gibi gururla söyleyeceğimiz KİMLİKtir.

Bu durumda TC numarasını almış, barınma hakkına sahip, seçme seçilme hakkına sahip, sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkına sahip hiçbir kimse alt kimliğinden bahsetmemelidir. Neden mi? Birlik beraberliğimizi korumak için. Ahlaki değerlere sahip olduğu için ve belki de en önemlisi kan bağımız olduğu için. (Hepimizi kız aldık- kız verdik)

Gelelim TERÖR meselesine. "AKP hükümeti iktidara gelmeden önce; PKK terörü neredeyse sıfıra inmişti, sene boyunca sadece iki şehit verilmişti (Allah rahmet eylesin) ve 1987'den beri sürdürülen olağanüstü hal kaldırılmıştı." (Kaynak: YILMAZ ÖZDİL "Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda" kitabı) Bugün ise TBMM'ne girdiler, sürekli paket açmamız gerek, sayısız şehit verdik ve hatta sırf bu sorun çözülsün diye ANDIMIZI kaldırarak, Atatürk ilke ve inklaplarından, uğruna şehitler vermiş vatanımızdan vazgeçerek çözümlemeye çalışıyoruz.

HAYIR efendim. Olmaz. Ben Rus ve Moğol ırkının melezi olarak Dünya'ya gelmiş bir bireyim. Ne Moğol'um ne Rus'um. Ben, elimde taşıdığım nüfus cüzdanında, TC kimlik numarasını taşımaktayım ve BEN TÜRK'üm.

Geleneklerinizi koruyun, ancak alt kimlik üst kimlik diye karıştırmak sadece vatanımıza zarar verip, kardeşi kardeşe vurdurmaktan daha ileriye götürmez..

Herkesi sevgiyle kucaklıyorum
Ne Mutlu Türk'üm Diyene!!!
pehito

51 yorum:

  1. resmine baktım , zatı tanımıyorum birşeyde kaybettiğimi düşünmüyorum zaten
    canım pehito'cum dün akşam haberlerde de Atatürk'e diktatör dedi yandan yandan Tayyip bey
    Ayyaş diyen hadsiz artık herşeyi der
    biz fakültedeyken antitez çalışması yapmıştık yani herhangi bir fikrin gerçek olsun olmasın her türlü taktikle tam aksine kişinin inanmasını sağlamak
    bunlar bence gizli gizli antitez eğitimi alıyorlar :))
    yoksa TÜRKÜM sözünü kaldırmanın nasıl bir izahı olabilirki
    ki olsa bile halk inanırmı !!
    benim çocuğum okula başladığında Andımız'ı okuyamayacak ama ben çerçeveletip odasına asmayı ciddi ciddi düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tülay Demirbaş

      Ben de kendisinden dün gece haberdar oldum.
      Antitez görüşüne katılıyorum. Sanırım şey gibi "çamur at yapışsın" ve insanların kulaklarında söyledikleri ne kadar yer edinirse o kadar gerçek oluyor konuştukları ve bunu da hakkını vererek yapıyorlar.
      Bunun bir izahı yok. Burada sadece TC halkından rahatsızlık var. Türkler'e duyulan rahatsızlık var.
      Fikrini ben de hayata geçireceğim, hem de hemen..
      :)

      Sil
  2. öncelikle merhaba.geziden sonra buzdağının artık görünmeyen kısımlarının da görünür olduğu zamanların içinden geçiyoruz. siyasi çatışmalar ve iktidar kavgalarının kızıştığı dahası yalanın gerçek gibi algılandığı günlerdeyiz. yazını okudum bildiklerini inandıklarını yazmışsın işte sorun tam da burda bildiklerin inandıkların acaba doğru bilimsel mi? ne mutlu türküm diyenemi ne mutlu sosyalistim diyenemi mesela? işte bütün mesele burada. andımızı kaldırmak demokratik ama zorunlu din dersine dokunmamak ne olaki? kaldıki bu ülke yetmişlerdede başka gerekçelerle adam asardı. geziden hiç kimse ders çıkarmamışa dahası bir çok katılımcı bile onun ruhunu anlamamışa benziyor.sözü nazım dizelerine bırakalım iyisimi. yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, ve bir orman gibi kardeşçesine...

    esenlikle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. atesinsesi

      Merhaba
      :)
      Gezi eylemlerinde insanların sadece ağaç için orada olmadıklarının anlaşıldığı günlerdeyiz, haklısın.
      Yalanın gerçek gibi algılandığı dönemden geçiyoruz demişsin ama biz hep o düzenin içindeydik. Hiçbir zaman yöneten olmadık, hep bir oyunun içinde medyanın manipülasyonunun etkisinde verilen rolleri oynayan olduk.
      Bildiklerim değil ama inandıklarımı yazdığım konusunda da haklısın. Bilgi doğru bilgi mi yanlış bilgimi bilemezsin, kullanırsın kullanmazsın tamamen bizim irademize bağlı bir şey. Ama inanç içten gelir ve onun için her şeyi ortaya koyarsın.
      Biraz tereddüt ettim, aynı şeylerden bahsediyoruz. Ikisinin srasındaki çelişkiyi bende yaşıyorum.
      Ve ekliyorum, hepimiz bireyiz ama hepimiz bu vatanın evladıyız. Öyleyse bizi Türk'üm demekten alıkoyan ne!!!

      Sevgilerimle
      :)

      Sil
    2. kimlikler vicdanın prangasıdır.

      Sil
    3. atesinsesi

      Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım
      Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım
      Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım
      Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım..

      Sil
    4. beni pek anlayamamışsınız olsun bende size şairin dizeleriyle cevap vereyim.dilerim bir gün milli marşımız bu şiir olur

      "Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne
      allı pullu bir balon gibi verelim oynasınlar
      oynasınlar türküler söyliyerek yıldızların arasında
      dünyayı çocuklara verelim
      kocaman bir elma gibi verelim sıcacık bir ekmek somunu gibi
      hiç değilse bir günlüğüne doysunlar
      bir günlük de olsa öğrensin dünya arkadaşlığı
      çocuklar dünyayı alacak elimizden
      ölümsüz ağaçlar dikecekler"

      Sil
  3. Alt kimlik üst kimlik yok . Ben kabul etmiyorum. Bugüne kadar kimse Türk olmaktan rahatsız olmuyordu. Yani bin kere söylendi ama tekrar edelim; nasıl ki Fransa'lıya Fransız, Amerika"lıya Amerikan deniyorsa Türkiye'liye Türk denir. Bundan ırkçılık çıkaran kendisi ırkçıdır. Kendi ırkını üstün gördüğü için ayırmak istiyordur.
    Bahsi geçen vatandaşa değinmeyeceğim.

    Rus-Moğol kırmasıysan, çok güzel bir kadınsındır sen yahu. Yanılıyor olamam... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgür

      Selam
      :)
      Tabi ki katılmayabilirsin ama hepimizin büyük büyük dedeleri bir yerlerden geldi ve Türk vatandaşı oldu, bunu kabul etti ve seve seve bağrına bastı. Bu topraklar için savaştı.
      Seninle hemfikir olduğum aşikar, zaten yazının özeti de şudur "Türkiye'de mi yaşıyorsun, TC numaran mı var; Türksün kardeşim"
      Oyuncak olmayalım, oyun kurucu olalım diyorum.

      Yok ben o genlerin en kötü, en itici olanlarını almışım. Yanılıyorsun.
      Sevgilerimle
      :)

      Sil
    2. Hmm. Demek ki kesinlikle yanılmıyorum. :)

      Sil
    3. Özgür

      Sevgiler, saygılar..

      Sil
  4. alt kimlik, üst kimlik işini çıkartan Recep Tayyip Erdoğan isimli, doğrudürüst bir ünieversiteye gitmeyi bıraktım, hangi üniversiteye gittiği bile muamma olan, iddia ettiği tarihte öyle bir yüksekokulun daha açılmamış!) bale sanatına belden aşağı diyen, Türk değilim Gürcüyüm eşim Arap diyen, Andımızı kaldırtan, TSK'yı cia ve Fethullah Gülen ile bir olup komplolarla hapsettiren bugün yargıtay onadı! Tasfiye ettiren adamın ülkeyi bölmek için ortaya çıkarttığı bir şeydir. 55 yaşındayım bugüne kadar çok başbakan geldi geçti hiçbir alt - üst yan orta kimlik çıkartmadı başımıza. Bunlar hesaplanarak, planlanarak önceden 'nasıl böleriz?' diye tasarlanarak yapılıyor. Koskoca Türk ordusunu pkk kurulsun, Kürdistan kurulsun diye kurban ettiler, Oslo'da pkk sözcülerine Türk tarafı olarak 'sizinle savaşan Türk ordusunu içeri aldık' dediler (video ses kayıtlarında mevcut ve bu videoya kimse yalan montaj demedi - diyemedi )

    Amerika'da 72 çeşit millet yaşar ama John Wayne gibi Amerikan vatanseverliğinin ete kemiğe bürünmüş bir halidir onunla ilgili google görsellere bakınca hep ABD bayrağı altında resimleri çıkar hatta ABD bayraklı kupaları vardır, bu John Wayne İrlandalıdır oysa, ama hiçbir zaman İrlandalıyım, benim bayrağım İrlanda bayrağı demez...Frank Sinatra dünyanın en büyük efsanesiydi toprağı bol olsun ben de çok severim İtalyan göçmeniydi, hayat hikayesini okudum çocukken bununla 'dago' diye alay ederlermiş biraz aşağılayıcı bir sözcük İtalyan göçmenlerine denilirmiş, ama Sinatra spagettiyi çok sevse de, İtalyan göçmeni olduğunu unutmasa da sorulunca AMERİKALI olmaktan GURUR duyduğunu söylemiştir her zaman da ABD li olmasına vurgu yapmıştır İtalyan oluşuna değil..

    Bizim Kürtler İSveç'e gidip orada İsveç li hissediyorlar - bir yazımda yazmıştım- Evin Çetin diye bir Kürt, boş zamanlarında dağdaki Kürt TERÖRİSTLERLE halay çekiyor ama İsveç li saftirikler bundan habersiz olduğundan bunu vekil seçmişler orada diyor ki Ben İsveçliyim, İsveçlileri çok seviyorum.

    Be kadın yüzyıllar değil bin yıllardır Türklerle içiçe yaşadın onları sevemedin, Türk hissedemedin de 6 ayda nasıl İsveçli hissettin?

    Yani hepsi yalan, hepsi palavra, kötü niyetli olan işte burada Türk hissetmez, Türk sözcüğünden, andımızdan rahatsızlık duyar, gider İsveç'te 'ne mutlu İsveçliyim' der! Amerika'ya GREEN CARD alıp Amerikan hükümetine bağlılık için çalışacağına YEMİN EDER.

    Bugün 9 ekim Türk ordusu tasfiye edildi şimdi bunlar zil takıp oynayacaklar. Bugün 9 ekim ekmek almaya gittim geldim ilk kez mahallemde TALİBAN SAKALLI 3 herif gördüm...hayra alamet değil sonumuz hiç iyi değil...:( moralini bozmak gibi olmasın ama..

    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin gibilerinin de bu ülkede yaşadığını bilmek az da olsa umut veriyor Müjde Hanım
      akşam haberlerinde yılın bestseller kitabının yazarını duyunca ''yahu ben artık bu ülkede yaşamak istemiyorum '' demiştim
      kitabın yazarı cüppeli ahmet hoca idi :))))))
      pardon:((((((

      Sil
    2. Müjde Ablacığım

      Sizin ilk paragrafıanızdan sonra biraz araştırdım ve bu alt kimlik, üst kimlik tabirini ilk kez 2005'de Karayılan'ın ortaya attığını öğrendim.
      Kandil'deki Murat Karayılan "Anayasal vatandaşlık sorunu var. Türkiyelilik üst kimliğiyle çözülür" demiş. (Kaynak;Yılmaz Özdil Beraber Yürüdük Biz Bu Yıllarda kitabı) "Üst Kimlik" ve "Türkiyelilik" ilk kez telaffuz edilmiş.
      Yazılarını takip ettiğim için küçük paragraflar halinde buraya serpiştirdiğin cümlelerin ne derinlikte olduğunu bilmekteyim.
      Şunun da farkındayım Amerika'ya gidip Amerikalıyım, Londra'ya gidip ben Ingiliz'im deme sevdalısı insanların varlığının. Bunun da bir nedeni; bahsi geçen ülkelerin prestijlerinin artırılıyor oluşudur.
      Moralim ancak seçim olur sandıklar açılır, tekrar baştakiler baştadır. İşte o gün bozulur, anlarım ki bizim için tutunulacak dal kalmamış.
      O güne kadar iktidara geldikleri ilk günden beri yaptıkları yıldırma politikasına devam edeceklerdir.
      Ben Türklüğümle gurur duyuyorum. Iyi ki bu ülkede dünyaya gelmişim ve iyi ki Atatürk İlke ve İnklaplarını tanımışım. Iyi ki her sabah andımızı okumuşum.
      Ilkeleri olan bir nesil de ancak böyle yetişebilirdi.
      Sevgilerimle

      Sil
  5. Merhabalar.

    Alt kimlik üst kimlik tartışması işleri karıştırır ve içinden çıkılmaz bir hal alır sanıyorum. Sadece Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendine bağlı ve kayıtlı her vatandaşı ben Türk'üm demeli ve bundan da hiç çekinmemeli. Kendini Türk kabul etmeyen, Türkiye'yi beğenmiyor demek, o zaman beğendiği ülkeye gitsin, kendini Türk kabul edenleri de rahatsız etmesin, öyle değil mi?

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Altun

      Merhaba
      :)
      Zaten özetle söylemek istediğim de budur. TC vatandaşı olunmuşsa elinde nüfus cüzdanın varsa, seçiyor ve seçiliyorsa, sağlık hizmetlerinden faydalanıyorsa, kamu da iş bulabiliyorsa kesinlikle Türk'tür.
      Bu durumda size katılıyorum.
      Sevgilerimle
      :)

      Sil
  6. Ben liseye giderken artık andımız okunmayacağı için çok üzülmüştüm. Andımızı her okuduğumda ise bambaşka heyecanlanırdım. Onlar vatan sevisiyle büyümeyen, yemek yediği kaba pisleyenlerden. Ne mutlu Türk'üm diyene!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nugili hayat

      Düşünüyorum, biz olmak o kadar mı zor!!! :(

      Sil
  7. Böyle bir yazıyı kaleme alman mutluluk verici.
    Ellerine sağlık.
    Her bir cümlene hak veriyor ve ayakta alkışlıyorum seni.

    Bir gün ben de blogtan güzelce bir haykıracağım, çünkü mesaj anlamında yazdığım bazı konular pek işe yaramıyor sanırım.

    Şunu eklemek isterim:
    Andımız ruhumuzun derinliklerine kadar işlemiş, kalksa ne olur?
    Eskiden (annelerimiz zamanında) sınıfta ve ilk derse başlamadan önce okutuluyormuş andımız. Bahçede tören havasında okutulması mı rahat etmiş, neymiş?
    Yüreklerimizden , özümüzden acaba zerre kadar silinebilecek mi o ant, o yeminimiz??
    Burası Türkiye Cumhuriyeti. Kurucusu ise bize bu güzel ülkeyi bağışlayan ise Yüce Atamız, Atatürkümüz.
    Yok eğer bu gerçeği göz ardı ediyorsan cehennem olur gidersin bu ülkeden!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeugma

      Hepimizin hissettiği bu değil mi zaten? Doğalı normali bu olmamalı mı? Asıl ben, benim gibi hissettiğini bilmekten mutluluk duyuyorum.

      Sanırım zaman mesaj zamanı değil, mesajlar kaybolup gidiyor canım. Bu postu yazma nedenim de bu oldu.
      Hissettiklerine katılıyorum.
      Sevgilerimle
      :)

      Sil
  8. duygu, seni mimlemiştii, biliyon diy mi.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deepsiiii ben de mimlemiştim birrr zamanlarrr!!
      duygu beklesin birazcık bana neee :)

      Sil
    2. deeptone

      Biliyorum. Çok ayıp ettim ona da biliyorum :/ bu gecem Duygu gecesi olsun. Bu akşam ya da yarın sabah yayınlarım.
      ;)

      Sil
    3. Aslıcım

      Ne diyorsun, sende mi??
      :/
      Tamam iki mim peş peşe cevaplanacak..
      :)

      Sil
    4. aaa hatırlamıyor musun?? ttaaaa sınav için Ankara'ya gittiğin dönemlerden!! (:

      Sil
    5. Aslıcım

      Hatırladım, bana o mimin linkini gönderir misin??
      :)

      Sil
  9. ahh pe hitoo içimde öyle bir yara ki bu konusursam susamayacağım! :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım

      Sevgilerimle canım
      :)
      Hep mutlu ol
      :)

      Sil
    2. Sen de öyle canımm :)

      Sil
    3. müsait olduğun zaman söylersen hemen gönderirim canımm (:

      Sil
    4. Aslıcım

      Yazının linkini gönderir misin??
      Mutlu bayramlar
      :)

      Sil
    5. pe hitocum
      biri bu:
      http://asliminho.blogspot.com/2013/08/ikinci-mim-kimsin-sen-kardesim.html
      diğeri de;
      http://asliminho.blogspot.com/2013/08/uzun-zaman-sonra-mimlendim-kiii-beennn.html

      sanırım sadece bunlar :)

      Sil
    6. Peki öyleyse bu akşam cevaplanacak bu mimler :)
      Ve çok teşekkür ediyorum, beni hatırladığın için :)

      Sil
    7. rica ederim canımmm (:
      çok müsait değilsen en sevdiğini cevaplayabilirsinnnn :)

      Sil
    8. Aslıcım

      Mimlerini cevapladım ama şu son yazdığım yazıyı yayınladığım için yayınlamadım. Yarın yayınlamış olurum :)
      Sevgilerimle tekrar çok teşekkür ediyorum.
      :))

      Sil
    9. ne demek tatlımmm..
      şu an öykün zaten mimlerden daha öncelikli benim için dee (:
      mucuuukkk <3 (:

      Sil
    10. Aslıcım

      Seviyorum seniiiii
      :)

      Sil
    11. aaaayyyhhhh nasıl mutlu oldum şimdiiii (:
      ben de seni seviyorum kiiiii <3
      :)

      Sil
    12. Aslıcım

      Ne güzel duygularımız karşılıklı
      :)

      Sil
    13. eveettt çok güzell (:

      Sil
    14. Aslıcım

      Seni şeker :)

      Sil
    15. aaayyyyyhhh şımarıyorum ama ben böyle oluncaa :)

      Sil
    16. Aslı Yılmaz

      Yakışıyor şımarmak size
      :)
      Heheheh
      :)

      Sil
    17. teşekkür etttimmm kocamannn da öptüümmm :)

      Sil
  10. Türkiye'de yaşayıp, Türkiye'nin ekmeğini yiyip Türk olmadığını iddia edenler... Nasıl bir döngü içindeyiz bilmiyorum anlamıyorum ama, inkar edilmeyecek tek gerçek var. Hepimiz Türk evladıyız, kimliğimiz bir, ülkemiz bir, andımız bir....

    Fazla söze ne hacet...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Tadında

      Aksi düşünülemez.
      :)
      Sevgilerimle
      :)

      Sil
  11. İşte seni bu yüzden seviyorum :), içten duygularımla söylüyorum bilesin..
    O teroristler imralıda paşa gibi bakılırken, bu halk ayakta uyurken biz daha çok şehir veririz. Ampülün en kısa zamanda sönmesi umuduyla ..
    Ne mutlu TÜRKÜM diyene !
    29 Ekimde meydanlarda olmalıyızzzz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilknurcum

      Inanarak yazdığını biliyorum ve ben de seni seviyorum..
      :)
      Ve Coşkuna hayranım. Biz varız diyorum..
      :)
      Ne Mutlu Türk'üm Diyene!!

      Sil