9 Nisan 2013 Salı

SÖYLE YÖNETMEN

film

Bazen bitsin istiyorum. Size de oldu mu hiç, bilmem ama bana oldu işte. Bazen hayatımdaki her şey bitsin,  sonra bazıları yeniden başlasın. Bazıları bitsin, öyle bittiği gibi kalsın. Hayatımın yazarı olduğumu daha yeni öğrendim desem, çok mu geç kalmışsın dersiniz. Yazarı ben oyuncu da ben ama bir yönetmen var ki öyle güçlü, öyle kudretli, değiştiriyor bazen yazdıklarımı ya da evet "ben tam da bu rolün kadınıyım" derken, göremediğim öyle bir taş koyuyor ki, set de mecburi geçeceğim yola, düşüveriyorum tutunmak için hiç bir dayanak bulamadan.
İşte bu zamanda tam da böyle bir zaman.. O yoluma çıkan taşı göremedim, takıldım, sere serpe yere serildim. Şimdi bakıyorum öyle sert düşmüşüm ki yaram çok derinlerde. Tamiri mümkün olmayan, uzatsan elini dokunamayacağın yerde. Halbuki ne güzel de yazmıştım senaryomu, dekorum da tamamdı, figüranlar hazırdı. Baş rolde bir ben, bir de o vardı. Herkes biliyordu rolünü, her şey  kusursuz hazırlanmıştı.

Tam en ateşli sahnede, zevkin doruğa ulaştığı yerde, başımı kaldırdım acı bir hisle. Karşıdan salına salına gelen, bir esmere gözüm takıldı. Öyle güzel öyle narin duruyordu ki, kadınsı bir hisle çevirdim kafamı yanımda ki partnerime, o da büyülenmiş bakıyor o güzeller güzeli dilbere.

Birden set değişti, yönetmen "KESTİİİİK" diye seslendi. Esmer dilbere "geç güzel kadın, sahne senin" dedi. Bana da "gel sen yanımda bekle" diye ekledi.

Yeni dekorda ki küçük taşı fark edemedim, yönetmenin yanına düşe kalka zor gidebildim. Partnerimle, güzel kadın sahnede. Öyle bir aşk var ki, kokusu buram buram gelen, anlamamak için çok saf olmak gerek, bu da böyle biline.

Bir AŞK filminin baş rolündeyken figüran oldum, söyle yönetmen hangi sahneyi yanlış oynadım. Bitirelim bu filmi, sonu ölüm olan filmde yeniden başlayalım. Bu kez baş rolde; ben olmalıyım. Ama asla onun kollarında vermeyeyim canımı, bunca yaşanandan sonra en büyük korkum yönetmen; ben öldüğümde onun gözlerinden akan bir damla yaşı görememem. Söyle yönetmen alır mıyım;  benim oynadığım, benim yazdığım ama senin yönetmediğin bir başrol YENİ FİLMDE.

pehito

YAZILARIN TELİF HAKKI pehito'ya AİTTİR.ÇALINMASI VE KOPYALANMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ KANUNUNUN 81.MADDESİ İTİBARİYLE YASAKTIR !

7 yorum:

  1. hayatim komple degissin istiyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hep güzelliklerin olduğu yeni bir hayat senin olur...
      Sevgiyle kal...

      Sil
  2. ufffff ya aman ya hüzünçlü bu.
    burda da taş hoş.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa üzülmeee :(

      Hımm taş evet :)) hoş

      :))

      Sil
  3. yaaa pe hito bu kurgu değil mi? gerçek değil yani?
    böyle bir acı yaşamadın di mi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıcım

      Bu içinde hepimizden bir tutam olan kurgulamanmış bir yazı..

      Üzülmeeee
      :)

      Sil