2 Nisan 2013 Salı

ÖZLENEN GÜNLÜKLER

özlenen günlükler
Üst üste öyle şeyler oldu ki, ben yazamadan duramadım. Yazdıkça rahatlıyorum, kendimi hafiflemiş hissediyorum. İnsana olan ihtiyacım azalıyor, yani "olamaz öyle bir şey demeyin", ciddiyim. Benim en değerli dostum, beyaz kağıt. Henüz üzerinde tek bir leke olmayan beyaz kağıt. Ben yazdıkça şekli değişen, o kağıt.

Bazen göz yaşı oluyor, bazen bir tebessüm, bazen hıçkırıklara boğuluyor bazen kahkahalara ama hiçbir zaman "ne yazıyorsun yeter" demiyor.

İçimde biriken özlemlerimi yazıyorum o kağıda. Şimdi düşündüm de; en çok çocukluğum ve gençliğimi emanet ettiğim günlüklerimi özlüyorum. Özlüyorum çünkü kayboldular. Hala benimle olsalardı, ona yazdıklarımı dinlerdim, kendi sesimden. Ağladıklarıma gülerdim  :) "amaaaan ne kadar çocukmuşum" derdim. Kocaman hata sandıklarım, küçücük gelirdi belki.

Öyle olmuyor mu zaten? Yaşarken "çok canımı acıttı" dediklerimiz, yenileri başımıza gelene kadar en büyüğü olmuyor mu!!  Bir de şu var; hatalarımızdan ders çıkarmak zorunda mıyız? Çıkarmasak ne olur, en fazla kendimizi bir kere daha üzeriz. Yoksa kime ne??

Bir yere varsın diye yazmadım bu yazıyı. Öylesine, içimde kalmasınlar diye yazdım. Bir de bu yazıyı özlediğim üç ajandama yazdım. Neredesiniz, kimin elindesiniz bilmiyorum ama bütün sırlarımı döktünüz ortalığa o kesin :) Kızgın değilim size, eminim sizin istediğinizde bu değildi.

sevgiyle kalın
pehito

10 yorum:

  1. Arada çıkarır okurum günlüklerimi, çocukluk işte derim.. :) Hatalarımızdan ders çıkarmalıyız ağıza yapışmış herkesin onayladığı bir söz evet çıkarmalıyız ama bile bile yine aynı hataları hepimiz yapıyoruz bazen. Üzüleceğini bilirsin ya da umut edersin.. Engel olamazsın kendine, ceremesini çekmeyi de göze alırsın zaten o yüzden kime ne?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dondurma delisi

      Ne kadar şanslısın ki hala elindeler. Ben bazen geçmişi düşünüp hayal miydi diyorum. İnsan güzel anılarını bile unutuyor bazen. Bundandır yazılanların ve fotoğrafların değeri.

      Hataların tekrarına gelince, onlar yaptığımız doğrular kadar bize aitler. Ve tekrarının kararı da bize ait. Bir kişinin daha böyle düşündüğünü bilmek güzel :))

      Sevgiler canım.

      Sil
  2. Bir kere daha üzmek istemem kendimi ama =)

    YanıtlaSil
  3. Valla bende bazı hataları tekrar tekrar yaptım ama elimde değil :D He bazılarını düzelttim, update ettim kendimi :) Ama herşeyi değil. Mesela dost ve arkadaşlık ilişkilerinde sınırımı çizdim; artık eskisi gibi beni pek sallamayan arkadaşlarımın kıçında koşmam fino gibi ^^

    Ama aşk meselesinde her ne kadar canım yandıysa, her ne kadar kendi kendime bi daha kimseye gereğinden fazla değer vermeyeceğim falan dediysem de 7 yıl önce, biliyorum ki elimde değil karakter meselesi. Henüz hiç ilişkim olmadığından olayı çözemedim fakat eminim yarın birine aşık olsam yine kendimden çok onu düşünürüm.

    Napalım varsın olsun hatalarımız, illa dersmi alıcam banane; bana öyle bi bilgi gelmedi arkadaş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah;

      Arkadaşların konusunda mesafeli olabilmen "artık" çok iyi. Böylece biliyorum ki zarar görmeyeceksin.

      Aşka gelinceeee, ne kadar kontrollü olayım desen de, ne kadar kaptırmayayım kendimi desen de; adı üzerinde "AŞK" o nerede isterse orada yakalar seni ve sen paçanı kurtaramazsın.

      Bu baharda sana Aşk diliyorum. Sevgilerimle :))

      Sil
  4. ay kıyamaaam o üç ajandayı düşünüyosun ha.
    :)
    ben de günlük tutarım.
    ama yazıp yıl sonunda atıyorum iyi mi.
    yazmak için yazıyorum yanee.
    :)
    bi de bilgiyarda da yazıyorum.
    her yere her zaaman yazıyorum yanii.
    :)

    YanıtlaSil
  5. deep

    Senden "vurdum duymazlık" özel dersi istiyorum. Ya da sen bunun arkasına saklanıyor olabilir misin :/ merak ettim bak şimdi :))

    Niye atıyorsun, yazık ama..

    Sen hep yazıyorsun, bunu da çok güzel yapıyorsun.
    Sevgiyle kal emi :))

    YanıtlaSil
  6. ah ah yazılarımdan belli olmuyor belki ama maalesef romantik ve çok kırılganım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılarından ne anlıyorum, yazmışım ama tekrar edeyim :) saklanan asla kendini ortaya koymayan ve bunu da çok iyi yapan bir adam :) dahası da var ama onu da sonra anlatırım hihi :))

      :)

      Sil