11 Nisan 2013 Perşembe

ANNE OLMAK (UYKU PROBLEMİ)


Anne olanlar zaten bilir, olacak olanlar da şimdi öğrenir, bebişleriniz dünyaya geldikten sonra uykular haram size. Zaten hamileliğin son evresinde oldukça büyümüş karnınız, hissedilen minik tekmeler ve minik kasılmalar sizin gece uykularınızı gölgelemeye başlamıştır ama bunlar daha başlangıçtır benden söylemesi.

Gelelim bebişiniz Dünya'ya geldikten hemen sonrasına; ilk 15 gün kesintisiz uyuyacaktır ve siz "ayy annelik ne kolaymmış, niye daha önce yapmadım, agucuk bugucuk, ay yoksa bir şey mi oldu, hiç mi uyanmayacak bu minnoş" demeye başlayacaksınız. Başlayacaksınız da bu süre çok uzun sürmeyecek, tadını çıkarsanız iyi oluuuur :) Minnoşun Dünya'ya farkındalığı arttıkça uykuya duyduğu ilgi azalacak. Her gün daha çok şey öğrenmek isteyecek. Sizin sütünüze duyduğu açlığın yanına, bir de "bugün ne öğrensem" eklenecek ve başlayacak uykusuz günleeer, geceler. Tabi bir de fiziksel sorunlar da olabilir. Benim kızım gazlı bir bebekti; sabah 5'te uyanır, akşam 8'e kadar uyumaz ağlardı. Ağlaması olmasa dert değildi de çünkü çoğu anneye göre ben şanslıydım :) Akşam 8'den sabah 5'e kadar da deliksiz uyurdu ve bilirim ki gece uykuları çok daha kıymetli.

Güzel haber; minnoşunuz büyüdükçe bu uyku problemi kendiliğinden çözülecek. Yapacağınız ve bilmeniz ve unutmamanız gereken en önemli şey "inatlaşmayın, inatlaşmayın" eninde sonunda uyuyacaktır. Siz gerekli koşulları ayarlayın. Ne mi; evde sessizlik ve loş bir ortam, ninni söyleyebilir ya da masal okuyabilirsiniz. Çileden çıktığınızda çileden çıkabilirsiniz :) bu  da normal ama arada sırada :))

Şimdi gelelim kızımla benim dün gece ki uyku anekdotumuza. Bir gece önce sabaha karşı 4'de uyandı ve "annecim kulağım ağrıyor dedi" tabi böyle sakin değil tam olarak salya sümük ağlayarak "anneeee KULAĞIM ağrııyooooor!!!" şeklindeydi. Apar topar hastahaneye gittik antibiyotik başladılar, bir de iğne yapıldı eve döndük. Allah'dan arabada uyuya kalmıştı da eve gelince uyuyabildim. Ertesi akşam yani dün gece; kırk dereden su getirdik. Önce "uykum yok beniiiiiim" sonra "uyumayacAĞIIIIIMMM!!!" benim kararlı olduğumu görünce yatağa yatıldı "annecim sen de yanıma yat" dendi. Ben de yeter ki uyusun deyip yanına yattım, sonra minik kızımın ağzından büyülü cümleler birer birer aktı :)) "Anneciğim sen bir prensessin, anneciğim sen çok güzelsin, anneciğim sen çok iyi annesin, anneciğim senin saçların uzayacak ben sana güzel tokalar alıp seni güzel prenses yapacağım" ve daha niceleri. Onca uykusuzluğuma rağmen gülümsedim :) ve inatlaşmaları bile büyüdükçe sevimleşiyor :) veee iyi ki var, o benim canım.

Minik kızım seni çoooook seviyorum :)) Bu arada kızım yarın 3. yaşını bitiriyor. İyi ki doğdun prenses :)

pehito

11 yorum:

  1. İyiki doğdu, nice senelere inş. İnş. hayatı bana benzemez :D Herşey onun için iyi olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah

      Çok teşekkür ediyoruz, minnoşa da ilettim :) Hayat hepimiz için gülen yüzünü göstersin canım :)

      Sevgilerimle..

      Sil
  2. "Anneciğim sen bir prensessin, anneciğim sen çok güzelsin, anneciğim sen çok iyi annesin, anneciğim senin saçların uzayacak ben sana güzel tokalar alıp seni güzel prenses yapacağım" ve daha niceleri.'bu satırları okurken gözümde canlandırdım sizi ve çok duygulandım . dün gibi aklımda kuzucuğumun minik halleri. şimdi ise kocaman oldu bile... nice mutlu yılları olsun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gamzeciğim çabuk büyüyorlar, bak Öykü de 2 olacak. Ben de hatırlıyorum senin hamilelik öncesi ve sonrası hallerini :) Öykücüğümün gün gün büyümesini. İki kızımıza da nice mutlu yaşlar. Hep beraber :))

      Sevgilerimle canım benim :)

      Sil
  3. heeey o son paragraf çok şekeeer.
    öp onuuuu beim içiin.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deep

      Öperim, bayılıyor zaten. Kendisi sevgi kelebeğidir :))

      Sil
  4. canım ne kadar içten ve ne kadar tanıdık prensesınin yenı yaşı mutluluk ve sağlıklı geçsin iyiki doğmuş senınde anneliğin kutlu olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. devinin

      Her anne yaşıyor sanırım bunu, ben o gece üç anneyle Twitterda yazışıyorum, birinin ki koridorda futbol oynuyor, diğeri yatmaaaam diye ağlıyor, bak üçüncüsü ne yapıyordu unuttum :))

      Teşekkür ediyorum :))

      Sil
  5. İyi ki doğmuş o tatlı cimcime! Böyle bir cimcimenin kurduğu bu güzel kelimeleri, cümleleri duymak için bütün eziyete katlanılır herhalde. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlem

      Katlanılıyor ve zaten onlar da kendi doğasında eziyet olmaktan çıkıyor. Zamanı geldiğinde siz de yaşayın o uykusuz geceleri :))

      Sevgilerimle :))

      Sil
    2. Veee tabii tebriğin için teşekkür ediyoruz :))

      Sil