10 Mart 2014 Pazartesi

İKİ KİŞİLİK YALNIZLIK


Gerçek bir yaşam öyküsünden yola çıkılarak yazılmış bir roman İki Kişilik Yalnızlık. Birbirlerini gördükleri an aşık oldu Zehra ve Zafer. Zehra bir bankada çalışıyordu Zafer ise tıp son sınıf öğrencisiydi. Birlikte bir yola çıkmaya karar verdiler, evlendiler, upuzun bir yolu birlikte yürümeye başladılar.

Zamanın getirdikleri ikisinide değiştirmeye başladı, giderek birbirini tanıyamayan iki yabancıya dönüştüler. İçinde aşkı, duygusal ve fiziksel şiddeti, tarikatları, insanların dini inançlarının nasıl kullanıldığını da okuyacağınız kitap sizin anlık öfkelenmenize, neşelenmenize ve hüzünlenmenize neden olacak duygusal bir roman.

Kitap               İKİ KİŞİLİK YALNIZLIK
Yayın Evi         ALFA YAYINEVİ
Yazar              SİNAN AKYÜZ
Sayfa Sayısı     336

keyifli okumalar
pehito

22 yorum:

  1. Şu sıraları "Sevgilimden son mektup" adlı kitabı okuyorum hele bitsin de alayım. Pe hito, teşekkürler tavsiye için :) Mutlu akşamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamiyet Akan

      Okumadım bahsettiğin kitabı. Beğendiysen bende gözüm kapalı alırım.
      Bu kitap çok günlük bir dille yazılmış. İçeriği sadece karı koca ilişkisinden ibaret olsa tavsiye etmezdim, severek okudum. Bence sende seveceksin.
      :)

      Sil
  2. Evlilik aşkı öldürüyorlar boşuna denmiyor galiba. Yakın çevremde birbirine aşık olup, kaçıp evlenen (hatta biri özbeöz kızkardeşim:)ama sonra eşlerinin bambaşka biri olduğundan yakınanlar, tüm o aşkın, maşkın yok olduğunu gözlemlediğim çok kişi var:( acı tabii..insan üzülüyor hele kendi kardeşi olunca...ya kızım daha üniversite son sınıfta üstelik ailenin rızası olmadan evlendiniz ne bu hal diyorsun ama ne desen boş...sanırım çoğu genç yaşta evlenen birkaç yıl sonra mutsuz oluyor...5 yıl gezip tozup evlenip yine mutsuz olan da var...yine de şıp diye aşık olup evlenmek yanlış gibi....insanlar - birbirlerine zıt kişiliklere aşık oluyorlar! Sonra aşk bitince o zıtlıklar batıyor! Aşıkken gözler kör olduğundan batmayan huylar batmaya başlıyor o yüzden bence insanlar birbirlerinin zıttı değil birbirlerine huy, karakter, bilgi, eğitim, kültür, ailece denk eşler seçmeliler....
    "çok ukala, çok serseri, ama ben seviyorum"
    3 yıl sonra o ukalalıktan yakınmaya başlayacak haberi yok..
    serserilik gibi gelen tembelliği, belki pisliği (hijyensizliği anlamında) onu canından bezdirecek..
    değil iki eş, annemizle bile huylarımız farklı olsa aynı evde oturmak çekilmez olurdu...düşün, sen çok titizsin, elinde bez yerleri silip, camları silip perdeleri yıkamadan duramıyorsun, adam ayakkabıyla odalara giriyor! aşk bitince bunların hepsi sorun olur kapına dayanır..o yüzden ne kadar birbirine huy, kişilik, zevk, kültür, aile denk ise bence o evlilik o kadar uzun sürer...insanlar evlenirken hiç bunlara bakmıyor fiziksel olarak beğendi tamam...aşık oldu tamam..bakalım karakteri nasıl? huyları nasıl? Ailesi nasıl? Aile öyle önemli ki, ismi lazım değil (zaten aklımda da değil)bir kızcağızla otobüste konuşuyoruz, güzel bir kız, minyon, çok tatlı, evlenmiş birkaç ay sonra boşanmış. Sebep eşinin ailesi. Kadın diyormuş ki, sen süslü püslü değilsin, süslen, daima ojeli gez, sonra da buna hizmetçilik yaptırıyorlarmış, her işi kız yapıyormuş, beğenmeyip hor görüyorlarmış üstüne! Adam da anasından yana oluyormuş. E, daha böyle birçok şey kız dayanamamış Allah'tan çocuk olmadan boşanmış ama öyle üzülmüş ki, genç yaşta durduk yere dula çıktı adı haklı yani üzülmekte depresyona girmiş filan..zavallı hala unutamıyordu yaşadıklarını...unut artık geleceğe bak dedim umarım yapabilir..:(

    başını ağrıttım kusura bakma pehitocum genç kızlar çok dikkatli olsunlar evlenmeden önce..çok...kişilik ve aileyi iyi tanısınlar..
    sevgiler:)
    not: ben de Yılmaz Özdil'in Beraber Yürüdük biz bu yıllarda'sını aldım harika, her Türk'ün alması gerekli bir kitap..böyle çocuklarına komşularına anlatacaksın...bir de Tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer'i kapağındaki yazıya bakıp beğenip aldım bakalım henüz başlamadım okumaya Özdil bitsin...

    sevgiler:) (çenem düştü bugün):))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjde Ablacığım

      Öncelikle yeniden sizinle yazışmayı, yorumlarınızı çok sevdiğimi belirtmek isterim
      :)
      Denklik konusunda sizinle hemfikirim. İnsanlar gönül gözlerini açtıklarında mantıklarını kapatıyorlar maalesef.
      Demiyorum ki aşk olmasın, tabiki olsun ama şu da bir gerçek bahsettiğiniz denklikler olmadıkça özellikle ülkemizde aşk kapının dışında kalıyor

      Bahsettiğiniz bayan ve kız kardeşiniz için üzüldüm ama lütfen bu kitabı onlara tavsiye edin, bence yok gösterici olacaktır.
      :)
      Asla başımı ağrıtmazsınız, varlığınızdan çok memnunum
      :)
      Yılmaz Özdil'in kitabı yakın geçmişim harika bir tarih özeti. Çok severek okumuştum hala açıp bakarım arada. Geçenlerde Halk Arenası programında yeni bir kitap daha yazacağından bahsetti. Adı da belliymiş; Beraber Yürüttük Biz Bu Yıllarda olacakmış
      :)
      Bahsettiğiniz kitaba raflarda bende rastlamıştım. Yazarı tanımadığım için almamıştım. Eğer beğenirseniz haber verin okumak isterim.
      Sevgilerimle
      :)

      Sil
    2. blog hayatımda gördüğüm eeennn uzun yorummm :)
      hey maaşalla :)

      Sil
    3. Şeyhmus Pamuk

      İçin ne kadar doluysa o kadar çok yazarsın, dimi
      :)

      Sil
  3. Sinan Akyüz'ün etekli iktidar adlı kitabını okumuştum.
    tarzı insanı sıkmayanlardan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcım

      Çok günlük bir dil kullanmış bu kitabında da. Yaşıyor gibi okuyor insan. Ben beğendim
      Sevgilerimle
      :)

      Sil
  4. tam benlik gibi gibi sankim :)

    sevgilerimlen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. minik

      I-ııı sana seni mutlu edecek kitaplar öneriyorum bu biraz hüzünlü. Ben en çok mutluluğu yakıştırıyorum sana
      :)
      Bıcır bıcır halini seviyorum senin
      :)

      Sil
  5. Sinan Akyüz'ün Etekli İktidar diye bir kitabı vardı o geldi aklıma. Okuyacaktım yarım kaldı nedense :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim

      Bahar'da okumuş onu :) kendimi köyü hissettim. Sanki onu okumadan bu okunmamlıymış gibi. Bakayım bir o kitabada
      :)

      Sil
  6. Yalnızlığın en kötü hali..İki kişilik olanı ... Okuyalım bakalım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahve telvesi

      Belki de! Sadece kendini düşünemezsin ve yanındaki sana hep hatırlatır yalnızlığını
      :)
      Hadi bakalım
      :)

      Sil
  7. Aşk bir hastalık ve tedavisi de yok. Neyse ki zamanla kendiliğinden iyileşiyor insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyumben

      Hastalık mı bilemiyorum. Ama senin dünyanın en mutlu insanı yapabildiği gibi, en hüzünlü insanıda yapabiliyor
      :)

      Sil
  8. Aşk ve evlilik farklı bir bütünleme. Bir nevi hayat sınavı da diyebiliriz. Kimimiz başarıyla tamamlıyor, kimimiz geçemiyor bu sınavı.
    Faydalı ve sağlıklı ilişkiler için gerekli bir kitap gibi. Elimdekilerle cebelleşmeyi bırakırsam sıra bunlara da gelebilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Tadında

      Neler okuyorsun
      :)

      Sil
    2. Puslu Kıtalar Atlası, Sade ve Derin, Limon Ağacı ve Eşimin Eşi Yok kitapları var şu an elimde. İlk ikisini okuyorum birini iş yerinde birini evde. Diğerlerine de başlayacağım biter bitmez. Sade ve Derin'i yavaştan alıyorum, malum Deep yazmış sindire sindire okumalı :)

      Sil
    3. Kahve Tadında

      Süpersin, ellerin dolu demek
      :)
      Bende okuyamadım henüz deeptone'un kitabını. Halbuki ne çok istiyorum, okuyup tanıtımını yapmayı
      :)

      Sil