4 Haziran 2013 Salı

NASIL UYUYORSUN!!!

Sabah yedide kalkmam gerekiyor ama ben uyuyamıyorum. İçim yanıyor, gerçekten yangın yeri yüreğim. Ah hep güzel, hep düzgün cümleler seçiyorum kendimi ifade etmek için, dilimin ucuna gelenler ağzımdan dolu dolu çıksa, biliyorum geri dönülmez olacak her şey!!

Ben uyuyamıyorum, peki bu gece 22 yaşında hayatının baharında, anasının kuzusu bir evladı Abdullah Cömert'i kafasından bir kurşunla parçalayan insan, onu buna azmettiren insan sen nasıl uyuyorsun!!

Binbir emekle 22 yaşına getiren anasına, Allah' a ne hesap vereceksin. Bu gece başını yastığa koyup rahat uyuyabilecek misin, soruyorum.

Dedim ya içim yanıyor, hem de ne çok yanıyor. Bu gece Antakyalı Andullah Cömert için yanıyor ve yarından korkarak yanıyor.

Şu an sosyal medyada "sağduyu " çağrısı var!! Ben eylemlere benim gibi katılan arkadaşların, sağduyularını hiçbir zaman kaybetmediklerini ve bunu sadece diktatörlüğe direniş için yaptıklarını biliyorum. Hiçbir zaman taşkınlık yapmadıklarını da. Buradan polisimizi de sağduyulu olmaya çağırıyorum. Biz sizin için " polise uzanan eller kırılsın " diyen halkız.

Provakötörlere de fırsat vermeyeceğinizi bilmekteyim. Bu can kaybı son olsun. Barış olsun, güzellik olsun!!!!

pehito

31 yorum:

  1. ahh canım aminnn aminn :(
    Rabbim bizleri kötülüklerden ölümlerden korusun :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslıhamcım

      Âmin canım, hepimiz sağduyulu olalım, olmaya devam edelim..

      Sil
  2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonsuz

      Kesinlikle böyle bir şey demiyorum!! Polisle ilgili gördüğüm tek görüntü gaz bombası ve tazikli su kullandıklarına dair ve benim sağ duyu çağrım da bunu kapsıyor.

      Gözümle görmediğim bir şey için insanları suçlayacak biri değilim!!

      Benim tek isteğim barış ve huzur!!

      Sil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serkan Aydemir

      Duyarlılığın için teşekkür ediyorum. Daha önce de yazdım ben apolitik bir insanım ama doğruyu ve yanlışı ayırt edebiliyorum.

      Tepkim bir partiye ya da bir kuruma değil. Tepkim şiddete ve tek isteğim olayları başka yere taşımaya çalışan kimseye izin vermeyelim.

      Ulusal bütünlüğümüzü bozmayalım. Bu arada digiturk 53. Kanal canlı olarak yaşanan her şeyi vermektedir.

      Doğru bilgiye ulaşmak isteyenler, gündemi oradan takip edebilirler..

      Tekrar teşekkür ediyorum Sevgili Serkan..

      Sil
  4. Biz polisin canı yandığı zaman kendi canımız yanmış gibi ağladık sokaklara döküldük, şimdi o polis biz canımıza kastediyor.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nugili hayat

      Canım bundandır hepimiz bir olalım deyişim. Biz el ele olduktan sonra kim durabilir ki karşımızda!!!

      Biz çeşitliliği olan ve hep birlikte yaşayan bir milletiz ve bunu daim edebiliriz..

      Daha fazla can yanmadan DURMALI!!!

      Sil
  5. Faşistlerle aynı sokaklarda yürümek,ne kötü dimi?lütfen umut kazanana kadar uyumayalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. atesinsesi

      Kimseyi işaret etmeyelim, ben sen- biz siz olayına çevirmeyelim lütfen :)

      Hep beraber el ele!!!

      Sevgilerimle
      :)

      Sil
    2. Polyanacılıkmı oynayalım,yaşadıklarımızı unutalımmı.

      Sil
    3. atesinsesi

      Asla ve asla böyle birşey demiyorum, dememde. Ama parmağımızı uzatıp siz dersek arkasından "biz" gelir. Bu da birliğimizi bozacak olan en temel neden olur.

      İşaret edilecek tek kişi Bay diktatördür. Dur diyecekken hala durdurmadığı içindir.

      Yoksa geri kalan herkes güzel ülkemizin güzel insanlardır, yanlış yapan herkes eminim artık yanlışının farkında.

      Bitsin artık, gerçekten bitsin..

      Sil
  6. Sevgili Serkan ve Sevgili Sonsuz ikinizde bloglarını severek takip ettiğim arkadaşlarımsınız.

    Yorumlarınızı silmemin nedeni; bildiğiniz gibi bloğum sevgi ve aşk bloğu ben hepimizi sevgiye ve bir olmaya davet ediyorum.

    İkinizin birbirini üzmesine istemiyorum. Bu benim bloğum üzerinden olsun hiç istemiyorum.

    Umarım sizi kırmadım..
    Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  7. Dileklerine katılıyorum...
    önümüzü görelim birbirimizi kırmayalım...

    YanıtlaSil
  8. çok üzgünüm pe hitom çok :(((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tibet'in annesi

      Canım eminim hepimiz bu durumdayız :( gece hiç uyumadım ama biliyorum uykusuz gecelerin ardından mutlaka güneş doğacak :)

      Yine söylüyorum cezvelerle kaşıklara meydanlarda el ele güzel Türkiyem!!!

      Sil
  9. Pehito insanlar neden gerçekleri görmek istemiyor. Onu anlamıyorum bu ülkede ötekileştirme var. Bunu Başbakan yapıyor. Ben kendimi bu ülkeye ait hissetmiyorum cidden bu laf olsun diye kullandığım bir kelime değil.

    İnsanların ağzında beylik birkaç kelime. IMF borcu sııfırlandı, Yollar yapıldı, ekonomi düzeldi. Be adam bir araştır Allah bize boş yere akıl vermemiş. Doğru IMF borcunu kapattı neyle kapattı peki. Türkiye özelleştirmaeinden kazandığı paranın yarısı ile. Peki medyanın söylemediği bir dış borca bak! Daha da bu gördüğünü inkar edersen o insanın aklından şüphe ederim ben. İnsanların araştırmıyor, medyanın verdiği kalıbın dışına çıkamıyor. Şimdi bir kısmı medyanın sunduğu hayal Dünyasından uyandı. Umarım diğerleri de uyanır bu uykudan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anarşi

      İlk paragraftaki düşüncenin değişmesini istemekteyim. Biz bu ülkede dünyaya gelmiş bireyleriz ve Türliye Cumhuriyetine aidiz. Aidiyet olmazsa sahip de çıkamayız ülkemize. Lütfen tam tersini hisset Özlemcim.

      Canım bahsettiğin icraatlar bir takım kayıplar vererek gerçekleşmiştir. Haklısın.

      Hala görmüyor dediğimiz kısımda elbet uyanacaktır. Ama bugün ama yarın.

      Şimdi bizim üzerimize düşen Türkiye Cumhuriyeti Halkı olarak birlik beraberliğimizi bozmadan kimseyi hedef almadan diktatöre her zamanki tencereli tavalı yürüyüşlerimizle el ele cevabımızı vermektir. Türkiye Cumhuriyeti halkı olarak bölünemezliğimizi göstermektir.

      Yeni nesille gurur duyuyorum!!
      Hep birlikte el ele!!

      Sil
    2. Aynen şimdiki hallleri o kadar çok hoşuma gidiyor ki polisle hayal çektiklerini paylaşıyor insanlar. Ben karmaşa olmasını istemiyorum zaten. Bazıları tek hakim güç olmadığını anlasın istiyorum. Bir de sizden ricam var. İstanbul'da geziparkı kütüphanesi oluşturuluyor hepimiz elimizde bulunan kısa şiir kitapları, dergiler gönderelim. Bir de geziparkı kitabı oluşturalım, insanların geziparkı sözleri ve haberlerden.. Oluşturalım ki.... zekice ve insanları kırmayacak, yaralamayacak şeyler olsun bu direniş. Tüm dünya görsün Türkiyeli olmak nedir? Ve bu ülkeyi hiç kimse bölemez.

      Sil
    3. Anarşi

      Senin iyi niyetinin farkındayım ve bunun için çok mutluyum çünkü burada benim bloğumda benimlesin, kendimi şanslı hissediyorum..
      :)

      İstanbul'daki kütüphaneyi ilk kez duyuyorum senden. Nereye nasıl göndereceğimizi yazarsan kitap göndermekten Şeref duyarım..
      :)

      Canım "gezi parkı kitabı " fikri çok yaratıcı ve çok hoş. Ne yapılması gerektiğini paylaşalım buna da severek dahil olurum.
      :)

      Tabiki bölünemez, gençlik çok akıllı!!
      :)

      Sil
    4. Bloguma bakarsan yeni bir şey paylaştım bu konu ile ilgili. Elinizden geldğince sosyal medyanın her alanında yayın bunu. Ve deep çok güzel bir noktaya değinmişsin. Tepki biterse de karmaşa olur bu ülke de.

      Sil
    5. Anarşi

      Bir haftadır evde internetim yoktu, bugün Telekom'dan gelip arızayı düzelttiler. İntarnetteki sorun yüzünden telefondan yazdım yazıları ve yorumlara cevapları.

      Neler yazdınız neler yaptınız çok merak ediyorum. Bu yüzden yarın günümü bloglarınıza ayıracağım. Okuduğumda gereken neyse severek yaparım,

      Teşekkür ediyorum, duyarlılığın için ve bunu asla kaybetme..
      :)

      Sil
  10. haklısın. bissürü kötülük oluyor ama evet bizler neye karşı direndiğimizi unutmazsak bi sorun yok ki. uyuyamakta haklısın. bir de, neler olursa olsun, bu deliliğin bitmesini istesek de, bu tepkinin de bitmemesi lazım. biterse sanki daha kötü olacakmış gibi gözüküyor.

    ayrıcaaa, yazarak direnmene sevindim kiii.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone

      Zaten eminim ve digiturk 53. Kanaldan da sürekli takip ediyorum, Türkiye Cumhuriyeti halkı duyarlılığını yitirmiyor ve benim gibi uykusuz.

      Kimi sokakta, kimi twitterda, kimi Facebook'da, kimi blogda ama ayakta ve bu çok hoş. Ben buralara baktığımda birilerinin elinin bana değdiğini hissediyorum. Omuzlarımız birbirine dayanmış. Bu tablo çok güzel. "Birlik beraberlik tablosu "

      Bu tepki artık sandığa yansımalı ve halk edene hak ettiği ders orada vermeli..

      Bir de evet başka Abdullah Cömertlerin olmasından korkmaktayım. O yüzden de cümlelerimi doğru seçmeye çalışmaktayım.

      Bu akşamda ailece tencere tava kaşık elimizde yürüyüş alanındaydık. Oradaki tablo çok güzeldi, birbirini tanımayan yüzlerce insan el eleydik. Bu bozulmasın istiyorum. Eminim herkes aynı şeyi istiyor!!

      Çağrım başbakana Artık Şiddete Son!! Artık Bitsin!!

      Birşey yapmalıyım ben duramam. Sokakta da varım, sosyal medyadada varım!! Ses vermeliyiz diye düşünüyorum.
      ;)

      Baskının olmadığı bir ülkede çocuğumu büyütmek istiyorum.

      Haydi el ele!!

      Sil
  11. Siyasi konularda sessiz biriyimdir.. Ömrümde bir kez dahi böyle bir eyleme katılmadım ailemde de yok zaten.. Bir partiyede üye değilim..
    Ama oradaydım.. 2 gün boyunca..
    Uykusuz kaldım canım yandı içim doldu.. Kesinlikle abartmıyorum benim gibi o kadar çok insan vardıki hayatlarında ilk kez o alana tepkisini dile getirmek için ayakta dikilen..
    Yaşlı çifler gördüm başlarında bayrak işli şapkalar ellerinde sadece bayraklar..
    Ne sopa ne taş.. Bu kişiler apolitikken marjinal gruplar oldu.. chp li yada mhp li vs. Fark edermiki.. Biz bu ülkenin vatandaşı değilmiyiz.. Ya bilemiyorum ama çok acı çok..

    Biz hiç kimseye zarar vermedik.. Sadece devletimiz MİLLETİNİ duysun istedik.. Biz varsak sizde varsınız demek istedik..
    7. gün bir daha gidemedim ne yazıkki ama gönlüm kalbim hep orada.. Gördüklerim ve yaşadıklarımsa saçma sapan bir direniş değil..
    Ben oraya "BENDE VARIM VE BURDAYIM" demek için gittim.. Susmadım.. Bayrağımla sadece..
    Gördüklerimi ömrüm boyunca hiç unutmayacağım..
    Hala görmek istediği gibi görmek isteyenlerse devam etsinler..
    Atatürk'ü bir diktatör ilan etsinler.. Son zamanlarda şunu çok düşünür oldum ya umursamasaydı bu halklı ? Ben olurmuydum olursa adım ne olur dinim konuştuğum dil ne olurdu..
    Hak, özgürlük, miliyetçilik. demokrasi diyebilirmiydim..
    Anlamadıkları işte bu..
    Neyse uzatmasam daha iyi İzmir'de evlere baskın yapıp tutuklamalar başladı.. O sosyal medya belası yüzüne..
    Mutlu günler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuba atmr

      Senin bunları yazman çok sevindirici. O zaman şöyle düşünüyor insan biz fiilen alanlarda değilken bile oradayız.

      Bu yürüyüş silahsız sadece el ele diktatörlüğe karşı bir yürüyüştür.

      İzmir'de ki tutuklamaları dün duydum ve çok üzüldüm ama konuşulan ve orada olanlara dair tek resim alınan yer sosyal medyanın susturulmaya çalışılması da çok doğal.

      Diğer kanallarda haberi veriyor, olanı biteni veriyor, diyen arkadaşlarımdan sonra ben de bakayım ne veriyor dedim. Yedi 24 halk TV izlediğim için olayların nasıl kesilerek verildiğini gördüm.

      Bu direniş umut vaad eden bir direniş. İçinde öfke olmayan aydın güzel insanların direnişi. Elinde Türkiye Cumhuriyetinin bayrağı ve cezvesi kaşığı olan milletimin direnişi.

      Artık yeter, biz milletçe bunu hak etmiyoruz. Barış olsun, huzur olsun istiyoruz..

      Hepimiz o huzurlu mutlu günlere ulaşalım en kısa sürede..

      Sil
  12. Yürekten tebrik ediyorum seni,
    Teşekkür de ediyorum,
    Ben direniyorum, cumhuriyet ışığı ile aydınlanacak Türkiye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilknurcum

      Ben de seni tebrik ediyorum, duyarlılığından dolayı. Geri adım atmadığın için. Kenarda konuşup konuşup bir köşede hiçbir şey yokmuş gibi davranmadığın için.

      Fotoğraflarını merakla bekliyorum, güzel karelerle dön İstanbul'dan..
      :)

      Sil
  13. Ah be pe hito.. Öyle güzel sormuşsun ki! Gerçekten önemli olan o çocuğu döve döve öldüren insanların nasıl uyuduğu.. Uyuyorlar. Sabah kalkıp belki namaz kılıyorlar, belki Allah'ın adını anıyorlar. Hem bunları yapıyorlar hem de uyuyorlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uçan Karavan

      İşte işin en acı yanı da bu. Ve artık şu son RTE konuşmalarından sonra şunu özellikle yazmak istiyorum; din kulla Allah arasındadır artık bunu siyasetinize malzeme yapmayı bırakın.

      Bırakın ki insanlar dinlerini bari özgürce yaşasın.
      Yeter artık yeter..

      Sil