27 Mayıs 2014 Salı

MART MENEKŞELERİ


Daha önce aynı yazarın YAĞMUR SONRASI ve BÖĞÜRTLEN KIŞI isimli kitaplarını da yazmıştım. Okumak isteyen üzerine bir TIK yapsın yeter.

Mart Menekşeleri kitabında da yazar; akıcı, günlük ve sizi sarıp sarmalayıp, kitabına esir eden cümlelerini kullanmış. Bu kitapta da Yağmur Sonrası ve Böğürtlen Kışı kitaplarında olduğu gibi geçmiş ile bu günü yazılan mektuplar, günlükler ve fotoğraflarla bir araya getirmiş yazar. Okurken şöyle düşünmekten kendimi alamadım; "yaşadıklarımız belki de dünün birer yansıması ve biz bu günü yaşarken başka hayatlara dokunarak geçiyoruz. Bir kitapta, bir fotoğrafta, bir müze de ve tabi ki en çokta bir müzede." ;)

Emily uzun zamandır yazamayan ama çıkardığı ilk kitabının etkileri hala sürmekte olan bir yazar. Eşiyle, Joel'in artık başka bir kadına aşık olduğunu söylemeleri sonuncunda ayrılırlar. Emily hem yazamıyor oluşunun hem de Joel'in ona olan ihanetinin etkisinden kurtulmak ve kendine gelebilmek adına arkadaşı Annabella'nın da desteğiyle Oregon Adasına yengesi Bee'nin yanına gider..

Emily yengesi Bee'nin evinde kaldığı odada kırmızı kadife kapaklı bir günlük bulur ve onu okumaya başlar. Yıllar öncesinde kalan "1943" ve ailelerini de ilgilendiren duygusal ve kayıplarla dolu bir hikayenin nasıl başladığını günlükten  ve devamını kendi çabalarıyla yaptığı araştırmalarla öğrenir.

İçinde bolca AŞK bulacağınız güzel bir aşk hikayesi.
Keyifli okumalar
pehito


KİTAP                  MART MENEKŞELERİ
YAZAR                 SARAH JIO
YAYINEVİ           ARKADYA

6 yorum:

  1. Daha bugün görmüştüm :))
    Neyse alırım yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyma Tanis

      Al bak güzel kitap, kolay okunuyor
      :)

      Sil
  2. ay bunu alcam da annemle okucaz ikimiz de. :) bi deee, seni görmek ne güzel yinee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone

      Tam anneyle ve kız kardeşle okumalık kitap.
      :)
      Seni görmekte öyle
      :)

      Sil
  3. aşk hikayelerini okumayı severim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcım

      Sarah Jıo aşk hikayeleri uzmanı olmuş artık. Üç kitabını da çok sevdim.
      :)

      Sil