9 Mayıs 2014 Cuma

DEĞİŞİM DEĞİŞİM DEĞİŞİN

değişim


Kadın erkek ilişkisi yıllarca konuşulacak, değiştirmek için adımlar atılacak, belki değişecek belki her zaman böyle kalacak ama duyarsız kalınmayacak. Bizim de duyarsız kalmadığımız günlerden birinde, sosyal medyanın bize sunduğu içimizde kalmasın, hadi yazalım paylaşalımın dibine vuralım gecelerinden birinde; nedir bu kadınların üzerindeki HADİ EVLEN baskısı ve ardından gelen HADİ ÇOCUK yap baskısı. Yaşamın boyunca biriktirdiğin tüm BAŞARILARININ hiçe sayılıp, hayatta ki başarı bir kadın için sadece çocuk yapmak ve evlenmekten geçer diyetinin faturasıyla, evli ve çocuklu değilsen BAŞARISIZSIN, KABUL ETe isyanlardayım.

Kadınlar saçma sapan başarısızlıklarını hazmetmeye çalışırken, erkeklere de tam aksi yapılır; gez oğlum, eğlen oğlum, sana kız mı yok benim PAŞA oğlum. Sonunda da memnun edilemeyen kadınlar, doymak bilmeyen erkekler toplumumuzda birey olup yaşarlar

Biz de bununla ilgili olarak arkadaşımla derin bir sohbete daldık;

P-Dünya böyle, kadınlar erkeklere hizmet etsin diye gelmiş gibi davranılıyor. Antalya'da bir otel de masaj yaptırıyorum. Masöz, Rus kadınlarıyla Türk kadınları arasındaki farktan bahsediyor. Dikkatle dinliyorum ben de.

Diyor ki; "Türkler kız çocuklarını eşlerine hizmetçilik yapacak şekilde yetiştiriyor. İyi yemek yapsın, ev işlerinden anlasın, çocuk baksın, çayını getirsin, pişirdiği yemeği önüne getirsin, utanmasa  ağzına versin beslesin, çayına şekeri atsın karıştırsın ve daha nice örnek.  Rus kadınlarına ise öncelikli olarak, cinsellik öğretiliyor. Biz de zaten öyle şeyler pis, kötü, k.k."

Yetiştiriliş tarzımızda bir fark varmış gibi masaj boyunca anlattı durdu. Tabi ben masaj sonunda rahatlayacağıma daha da gergin çıktım, bu da işin ekstrası. Sonuç şu oldu; iki ayrı kültür ama işin temelinde erkeği memnun etmek var. Biz kadınlarda kabullenmişiz bu durumu, dünyaya erkekleri memnun etmek için gelmişiz gibi davranıyoruz ve bunu en başından itibaren kadınlar yapıyor, erkeği yetiştiren kadınla başlıyor, sevgilisi olan kadınla devam edip, karısıyla son buluyor.

E-Ben de böyle düşünüyorum. Kadınların hepsini toplasak, beyinlerine format atsak, erkekler zaten çeki düzen verecekler kendilerine.

P-Bu korkular, bu rekabet, kız çocuklarının evleneceksin sonra anne olacaksın diye yetiştirilmesinden oluyor. Kadınlığımızla kadın düşmanı gibi göründük ama ben inanıyorum ki bizim neslimiz hem kız hem erkek çocuklarını daha farkında, daha farklı yetiştirecek.

Yoksa benim çözümüm kızıma AŞK yok demek. Ben kızımın bir erkeğin kölesi değil; bir erkeğin gerçekten sevdiği, yari, eşi olmasını istiyorum. Aksi olacaksa; AŞK YOK :)

İşin en kötü yanı ne biliyor musun; evli ve çocuklu olduğu halde mutlu olmak için hala arayış içinde olan kadınlar var. Kadınlara seçme hakkı verilmiyor, sadece diretiliyor. Kadın üniversite mezunu, iş sahibi, akıllı, güzel ama bekar. Oldu mu şimdi, tabi ki olmaz kadın evlenememiş BAŞARISIZ, o zaman ne yapmak lazım; sana denk olmayan bir adamla evlenmen lazım. Aşk mı o da ne?  İyi baba olur, namuslu, efendi, seni aldatmaz - kim demiş- :) hah kitap okumuyor, amaaan olsun sen okur anlatırsın, şarkı dinlemez, olsun sen yemek yaparken mırıldanırsın, film izlemez, olsun fragmanlarını izletir anlatırsın, evet evet o kadarını da yaparsın. Sonuçta ERRKEK.

Kadın mecbur yarısı etmeyen ya da ruhuna uzak o adamla evlenmeye. Yoksa, hayatında başarılı olduğu her şey yok sayılıp BAŞARISIZSIN deniyor.

E-Şu zihinlerdeki kodlamaları kaldırabilsek ve işin doğasıyla yaşayabilsek her şeyi, ruhumuzu özgürleştirebilsek. Kadın olarak kendimize gereksiz rekabet ortamı yaratmasak, yapılan hatalarda hemcinslerimizin ruhunu  anlamaya çalışıp, onları suçlu göstermesek, sebep olmaktan, suçlu olmaktan, meta olmaktan sıkıldık artık, boğmasınlar bizi nefes alalım biraz..

P-Haklısın, işin miladını değiştirmek gerekiyor, önce kendimize bakmayı öğrenmemiz gerekiyor. Biz SEN demeye o kadar alışmış bir milletiz ki sadece menfaatimiz varsa BEN diyoruz.

Her şeye baştan başlayalım öncelikle bu hayatta gerçekten bizi mutlu edeceğini düşündüğümüz şeyleri isteyip, onlara her gün bir adım daha yaklaşalım. Sahip olduğumuz özellikleri fark edip gururlanalım. Henüz sahip olmadığımız bir şeyin bizim hayatımızda bir eksik olmadığını bilerek yaşayalım. Bir eş, bir çocuk ancak sahip olup yitirildikten sonra bizim için bir eksik bir kayıp olabilir. Sahip olduğumuzda da bir artı değil, hayatın bize getirdiğidir bunu da böyle bilelim. Kendimizin farkında olalım.

Ve bütün bunlardan sonra söylemek istediğim tek şey; katıldığım bir eğitimde sunumu yapan bayanın dediği gibi;  'DEĞİŞİM DEĞİŞİM DEĞİŞİN' Hep birlikte el ele DEĞİŞELİM.

P-pehito
E-Eda

31 yorum:

  1. benim yasadigim yerde 17 yasinda bi tanidigim evlendi ya la ben 24 yasindayim hala evlenmeyi dusunmuyorum daha var

    sana kesin hadi evlen dedilerde boyle bi konu actin

    bende evlenme diyom

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ferhat Bey

      Aslında bu yazı evlenmeyin! yazısı değil.

      Kadınların başarısının medeni halinden bağımsız kılınamamasına.

      Iyi günler.

      Sil
  2. Erkekleri es geçmemek lazım. Onlarında değişmesi lazım. Zira değişmeyen bir erkek, değişmiş bir kadını kabul etmez. Ki sonrasında neler olduğunu biliyoruz maalesef.
    O yüzden ikili gitmeli. Tek taraflı değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuşuk Hayalperest

      Twitterda bir paylaşım görmüştüm. Çok güzeldi ve şu bağlantıdan bakabilirsin. http://vine.co/v/MXrQDg6gjOb

      "Cehaletin tek korkusu kadındır. Çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir." Ve ardında bağlantıda ki resim vardı.

      Kadın değiştiğinde erkeklerin değişimi kendiliğinden gelecektir diye düşünüyorum. En azından dünyaya bu günlerde gözlerini açacak olanlar.
      :)

      Sil
  3. Değişmek gerçekten şart :)
    Bu yaşananların tam da aynası şuan çevremizde herkes böyle ama bunu değiştiren bizler oluruz umarım. .
    Kadın evlenmezse başarısuz erkek evlenmezse şanı var böyle devam etmemeli
    Çok güzel olmuş okusun herkes :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyma Tanis

      Değişim değişim değişin!! Diyoruz öyleyse :)

      Teşekkür ediyorum.
      :)

      Sil
  4. Bende isyanlardayim. Tursumu kurdular ya :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahucum

      Yerim senin turşunu diyeceğim, komik olacak :) severim diyeyim en iyisi
      :)

      Sil
  5. eline sağlık;
    aman bıktım şu rus kadın muhabbetinden,hayatlarından o kadar memnun olsa o'nlar burada işleri ne! memleketini bırakıp başka yerlere daha iyi yaşam için gidilir ancak değil mi?ya da gerçek aşk için!
    masaj yapmak ya da sevişmek için başka yerlerde olmak da ne?
    bence,
    aynen senin dediğin gibi,
    kendi kültürümüzde ayaklarımızın üstünde durmanın gururunu yaşayalım,herşeyi yapıp yaptıklarıyla gurur duyan kadınlar olarak başımız dik olalım.bizden iyisi yok,arkadaş:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva Peynirci

      Aynen öyle, başka ülkelerde başka şeyler yapıyoruz ama kadınların erkeğe hizmet ve erkeği memnun etmek öğretiliyor her yerde. Yanlış şeylere odaklanmışız.

      "kendi kültürümüzde ayaklarımızın üstünde durmanın gururunu yaşayalım,herşeyi yapıp yaptıklarıyla gurur duyan kadınlar olarak başımız dik olalım.bizden iyisi yok,arkadaş:)))" bu cümlenin altına imzamı atarım.

      Sevgilerimle
      :)

      Sil
  6. Merhabalar Pe Hito.
    Fıtratı itibariyle kadınlarımıza yükümlülükleri konusunda dayatma yapılmasına ben de şiddetle karşıyım. Kadını sadece neslin devamını sağlayan bir araç olarak görmek, kadına yapılan en büyük haksızlıktır.

    Erkek nasılsa, kadın da öyledir. Ancak bu zamana kadar kadına hep başka gözle bakılmış ve adeta kadınlarımıza evin bir hizmetçisi gibi davranılmış.

    Evet "değişim, değişim, değişin" sloganınıza aynen iştirak ediyor ve ülkemizde de artık kadının hak ettiği yerde sayılmasını ve sevilmesini tüm kalbimle destekliyorum.

    Bizleri karınlarında taşıyan analarımıza olan saygımızın, bütün kadınlara yansımasının gerçekleşmesi dileğimle birlikte Allah'a emanet olun.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Altun

      Merhaba
      :)

      Öyle güzel ifade etmişsiniz ki. Karşı cinsten birinin böyle düşündüğünü bilmek huzur verici.

      Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum.
      Sevgiyle kalın
      :)

      Sil
  7. Benimde annem senin zihniyette galba banada bişeyler yapmaya çalışıyor anlamıyorum :)

    Bide bu işi severek yapanlar var üniversteye geliyolar amaç doğru adamı bulmak sanki dünyadaki tek gayesi o evlenmek için doğmuş gibi. Üniyi zar zor bitiriyolar sonrada hopala düğün çoluk çocuk derken boğulup gidiyolar o zaman niye okuyosun anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pink timber

      Anneler en güzelini ister çocukları için.
      :)
      Ben evliliğe karşı değilim yanlış anlaşılmasın. Kendi hayatını yok sayarak bunun yapılmasına ve bir de toplumda ki "evlen kızım" baskısına ve bekar kadının tüm yetenek ve becerilerinin görmezden gelinmesine karşıyım.
      :)

      Sil
  8. pinkcim,
    ya okumasaydı? olsun en azından okuyo:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence okumakla bilmek arasında büyük bir fark var
      Okuyor ama bilmek için öğrenmek için çalışmak için değil evlenmek için. :)

      Sil
    2. Havva Peynirci ve Pink timber

      Hayatımıza kattığımız her şey çok değerli, onları kullanabilir olmak daha da önemli.

      Ne diyelim Aşk olsun
      :)

      Sil
  9. Değişim şart ama bu toplumla çok zaman alacak gibi+)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeyhmus Pamuk

      Zaman alsın ama imkansız olmasın.
      :)

      Sil
  10. Kültürümüzde aşmamız gereken noktaları çok iyi tespit etmişsin..
    dilerim radikal değişimler olur bu anlamda :)

    YanıtlaSil
  11. anneler gününü kutluyorum güzel insan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baharcım

      Sen harikasın, kendime ancak gelebildim. Özür dilerim geciken yanıt için.
      Çok zarifsin.
      :)

      Sil
  12. Merhabalar.
    Anneler Günü'nüzü kutlar; daha nice Anneler Günü'ne sağlıklı,huzurlu ve mutlu bir şekilde erişmenizi can-ı gönülden dilerim.
    Edebi aleme irtihal etmiş tüm annelerimize de Cenab-ı Hakk'tan rahmetiyle muamele eylemesini niyaz ederim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Altun

      Merhaba
      :)
      Çok teşekkür ediyorum, çok incesiniz.
      Geciken yanıtım için özür dilerim.
      İyi akşamlar.
      :)

      Sil
  13. yarama basmışsınız bu yazınızla. aynen katılıyorum. ne yazık ki biz kadınları yetiştiren kadınlarda da suç çok. belki yeni nesiller aşabilir bunları....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eslem

      Hoş geldin
      :)
      Hiçbirimizin yarası olmasın ve haklısınız biz kadınlara çok iş düşüyor. Değişimi başlatacak olan bizleriz.
      Sevgilerimle
      :)

      Sil
  14. canımsın tatlı kadın ve tatlı anne , seninde anneler günün kutlu olsun :)
    beni yine mutlu ettin bende sana fazlasını diliyorum :)
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tulay Demirbaş

      Heyoooo, yaşasın!! Eğer mutlu olduysan ne mutlu bana.
      :)
      Ben de teşekkür ediyorum.
      :)

      Sil
  15. Ne kadar değişim istesek de toplumun belirli bir kesimi dışında bu değişim gerçekleşmiyor ne yazık ki.. pink Timber doğru söylüyor, daha üniversiteye yeni başlayan kızlarımız bir an önce erkek arkadaş yapıp evlenme ve çocuk hayalleri kurmaya başlıyor. Belki bizden geçti ama yeni nesil bu bakış açısını değiştirmek zorunda. Özellikle de üniversite okuma şansı yakalamış genç kızlarımız bu değişime öncü olmalı..Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nermin Güngör

      Bence böyle düşünen kızlarımızın bilinç altına da bunlar kodlanıyor, ailesi tarafından.

      Bu değişmeli kesinlikle değişmeli
      :)
      Sevgilerimle
      :)

      Sil