26 Şubat 2014 Çarşamba

AİLE İÇİ ŞİDDETE SON

 


İki gün önce televizyonda bir reklam gördüm.; "Eğer aile içi şiddet görüyorsanız şu telefondan bize ulaşın" diye. Kendi kendime "hııııı ben görmüyorum, umarım görenler reklamı görür" dedim. Sonra aklım başıma geldi. Az çok bloğu okuyan ve bu postu paylaşacak olan arkadaşlarım var dedim ve işte buradayım.

AİLE İÇİ ŞİDDETE SON
Aile içi  şiddet acil yardım hattı: 0212 6569696
                                               0549 6569696


LE DIV4S İlk kez Türkiye'de ve konserin tüm geliri Aile İçi Şiddet Yardım Hattına bağışlanacak. Haberle ilgili ayrıntıları BURADA bulabilirsiniz. Umarım işe yarar..

Korkunu yen ve ARA

sevgilerimle
pehito
görseller google'dan alınmıştır

18 yorum:

  1. :(( akp geldikten ve Fethullah tarikatçıları her yeri ele geçirdikten sonra katbekat arttı aile içi şiddet..bunun sebebini kendime soruyorum (uzman değilim, doktor değilim, psikolog değilim sade vatandaş olarak düşünüyorum akıl yürütmeye çalışıyorum)

    sonunda şuna karar verdim: akp de, Fetocular da hep din, din, din diye diye geldiler, mahallelerde, hatta gazetelerde gözümüzle gördük akp li belediyelerin KADIN KONFERANSLARINDA ! ! ! (aman ne konferans ne konferans) hep şeriatçıların baş prensibini aşıladılar, yaymaya, benimsetmeye, dayatmaya, normal ve doğal göstermeye, DOĞRUSUNUN ERKEK EGEMENLİĞİNE BOYUN EĞMEK olduğunu dayatmaya çalıştılar. Zaten Türkiye pederşahi bir ülke...benim anneannem filan zamanlarında kadınlar sofraya bile oturmaz, elpençe beklermiş...köylerde çoğu yerde hala ERKEK yani kocaya nerdeyse tanrı gibi tapılır! Sibel Üresin gibi sapık manyak karılar bile belediyede DANIŞMANLIK yaptılar! Beyin yıkadılar...aman kocalarınız ne derse haklıdır, aman kadın erkeğin sözünü dinlemelidir, namus kadından sorulur, kadın alttan almalıdır, vs. böyle böyle zaten işsizlikten, geçim derdinden, borçlardan, bunalan kocalar, öfkelerini karılarından çıkartmaya başladılar, Her şeyin sorumlusu olarak kadınları gördüler...dinci ülkelerde daima kadınlar EZİLİR...Afganistan, Irak, İran, Yemen, ve diğerleri biliyorsun zaten bunları...

    Ama kadına şiddetten çok kahreden şey çocuğa şiddet:(((o beni daha çok yaralıyor:(( artık burada psikopatlık da devreye giriyor bugün bir gazetede vardı, bir Afrika ülkesinde bir baba 4 yaşındaki oğlunu içine kötü şeytanlar girdi diye (yine din) ağzına asma kilit takıp (bağırmasın diye) döverek ve kızgın ütüyle öldürmüş..:( daha bugün okudum...adam başına gelen tüm şanssızlıkların 4 yaşındaki oğlu yüzünden olduğuna inandırmış kendini!

    Uzun bir yorum oldu kusura bakma bu konuda çok doluyum ben..bir ülkede laiklik demokrasi çağdaşlık yoksa ve din (özellikle İslam dini)ne kadar baskınsa, kadına şiddet o kadar çok oluyor...

    sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  2. Müjde Ablacığım

    Ne diyeyim, önce duyarlılığın için çok teşekkür ediyorum ve bu yorumun için de öyle.
    :)
    Ülkemizdeki kadın erkek eşitliği gün be gün azalmakta. Hatta bir seçim sonrasında devam edersek aynı hükümetle kadın yok sayılacaktır.

    AKP'li bir milletvekilinin kadınlar iş başvurusu yapmasa işsizlik oranı ülkemizde bu kadar yüksek olmaz dediğini biliyorum. O an nutkumun tutulduğu ender anlardandı ama sonra hükümet bizi ona da alıştırdı.

    Afrika ülkesinde 4 yaşında ki çocuğun başına gelenler içler acısı :( Ve baba belli ki normal bir psikolojiye sahip değil. Ve tabi eğitimsiz. Eğitim ve öğretimin yok edildiği ülkelerde maalesef benzerlerini yaşamaya mahkumuz.
    Sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://blog.milliyet.com.tr/bir-garip-lider--uruguay-cumhurbaskani/Blog/?BlogNo=404494 işin içine siyaset girince paylaşmadan edemedim. Blogumda da paylaşacağım bu yazıyı.

      Sil
    2. Özlemcim

      O haberde ki cumhurbaşkanı bir istisna ve mükemmel bir istisna. Keşke bütün ülkeler böyle yönetilse.
      Ama olmuyor, işin içine maddiyat girdiği sürece bahsi geçen yazıda ki gibi olmuyor.
      Sevgilerimle canım
      :)

      Sil
  3. Ülke olarak cahiliz, geri kafalıyız. Okuyanı da okymayanı da cahil. Bu durumun siyasi yönü tabiki yok demiyorum ama aile eğitimi çok önemli bir nokta! Kadına el kaldıranın eli kırılsın, tabi görürsem bende müdehale ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali ÇALIŞKAN

      Cahilliği herkese mal etmemeli ama bunda cehaletin etkinliği muhakkak. Konuşarak aşılamayacak ne olabilir ki
      :)

      Sil
  4. Numaralar biraz daha kısa olsaymış 122 gibi 183 gibi. Ne zaman ihtiyaç duyacağımız hiç belli olmaz bu ülke de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özlemcim

      Haklısın, daha kısa olabilirdi ama hiç olmamasından daha iyi sanırım
      :)

      Sil
  5. Aile içi şiddetin son bulması için ilk önce aile içi eğitimin olması şart. Karısını döven utanmadan kapının önüne koyan bir adamın oğlu da babasının gazıyla annesine sahip çıkmıyor,umursamıyor. Ne oluyor peki. Anne hayvan gibi itilip kakılıyor. Asıl dövülmesi gereken hatta idamla cezalandırılması gerekenler bu insan görünümlü hayvanlar. Aile ne kadar bilinçli olursa küçük yaştan itibaren şiddet eğilimi o kadar azaltılır diye düşünüyorum.

    Bu duyarlı yazın içinde teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve Tadında

      Eğitim şart, o ilk eğitimi de ailede almak şart. Umarım daha sağlıklı nesiller yetiştireceğiz.
      :)
      Verdiğin örnekte ki tabloları ülkemizde çokça görüyoruz maalesef.
      Umut ediyorum ki herşey değişecek.
      :)

      Sil
  6. Şiddet gören şikayet etmekten korkuyor, çaresizlikten susuyor.. Bence bilen, gören, duyan herkes şikayet edebilmeli, hatta etmeli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kahve telvesi

      Bu yazı mavili şiirden daha önce yazıldı ve yayımlandı ama mavi daha çok görüntülendi.
      Başka da bir şey demiyorum!
      Sevgilerimle
      :)

      Sil
  7. şimdi yalnız yaşayan genç bir birey olduğum için kendi içimde şiddet uygulayamıyorum :))

    ama yok yaaa şiddete karşıyım...

    YanıtlaSil